15 march 2024, 15:30 Folk crafts views 18753
Crețu Anatol – duhul icoanei în sufletul lemnului
15 march 2024, 15:30 Folk crafts views 18753

Crețu Anatol – duhul icoanei în sufletul lemnului

Meșterul Crețu petrece zile şi nopţi la rînd şi sculptează cu răbdare bucăţile de lemn pe care le transformă în basoreliefuri, statui, icoane.

Cu scule simple: ferestrău, daltă și rindea, mîinile dibace ale sculptorului transformă bucățile de scînduri de formă și dimensiune diferite în chipuri blajine ale sfinților. Lucrînd cu smerenie și cu dragoste lemnul, sufletul scîndurii se dezvăluie și ia forma icoanei.

Sculptorul a fost prezent la multe expoziţii din ţară şi străinătate şi a vîndut zeci de obiecte făcute de el. Are însă anumite lucrări de suflet de care nu se desparte şi nu le vinde pentru nimic în lume.

Pentru a vedea lucrările meșterului, vă îndemnăm să vizitați pagina sa de Facebook „Arta Lemnului".

Date de contact:

r. Criuleni

Telefon mobil: +373 79 859 494

Keywords:

meșter , Meșteșug , icoana , lemn

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
320 locuitori

Stîrcea este un sat din cadrul oraşului Glodeni, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Glodeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 320 locuitori. Satul Stîrcea a fost înființat în anul 1901.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.