13 march 2023, 12:05 Music views 1781
Celebra violonistă Alexandra Conunova, pe scena de la Chișinău. „Este o mare plăcere”
13 march 2023, 12:05 Music views 1781

Celebra violonistă Alexandra Conunova, pe scena de la Chișinău. „Este o mare plăcere”

Celebra violonistă Alexandra Conunova, laureată a prestigioaselor concursuri internaționale, a cules aplauze și flori de la spectatorii de acasă. Originară din Chișinău și stabilită în Elveția, artista are un program încărcat de evenimente, dar a reușit să onoreze invitația de a participa la Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”.

Artista spune că revine mereu cu drag în fața publicului de acasă, anunță Noi.md cu referire la moldova1.md

„Îmi regăsesc părinții, buneii, prietenii care au crezut în mine: Mihail Agafița, care este un foarte bun prieten, cu care am colaborat de foarte mulți ani. Este o mare plăcere să împart scena cu familia mea muzicală, care este orchestra simfonică”, a menționat Alexandra Conunova, violonistă.

Alexandra a studiat vioara la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu”, în clasa distinsei profesoare, Galina Buinovschi. Au urmat studii în străinătate, concursuri și festivaluri unde a cucerit premii de nivel internațional, după care au urmat turnee. Revenirea la Chișinău este una specială, spune tînăra artistă. În spectacol a evoluat cu vioara denumită Alexandra.

„Vin cu o nouă vioară, confecționată de meșterul nostru Mihail Bîrlădean, care a fost făcută special pentru mine și achiziționată de Filarmonica Națională, cu suportul Ministerului Culturii”, a mai spus Alexandra Conunova, violonistă.

Concertul pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn, susținut cu orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale, a fost îndelung aplaudat de spectatori.

„Este o sărbătoare, cînd Alexandra vine să cînte cu noi, pentru că este o valoare inestimabilă a neamului nostru: cea care ne reprezintă peste tot în lume și care nu a uitat de unde a pornit”, a declarat Mihail Agafița, director artistic, orchestra simfonică.

Alexandra Conunova a întemeiat Fundația de caritate „Arta Vie” pentru a susține elevii talentați ai Liceului de muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău. A instituit burse și organizează ateliere de creație. Mai multe detalii despre proiectele artistei, aflați sîmbătă, 18 martie, în emisiunea „Hashtag Cultura”, de la Moldova 1.

Source: noi.md

Keywords:

concert

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
672 locuitori

Stația de Cale Ferată Rogojeni este o localitate în componența comunei Rogojeni din raionul Șoldăneşti. Loc. Stația de Cale Ferată Rogojeni se află la o distanță de 38 km de orașul Șoldănești și la 97 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia loc. Stația de Cale Ferată Rogojeni constituia 672 de oameni. Localitatea apare odată cu înființarea stației de cale ferată Rogojeni în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.