31 march 2023, 09:30 Moldovan reality views 1857
Vești bune! Uleiul de floarea soarelui s-a ieftinit
31 march 2023, 09:30 Moldovan reality views 1857

Vești bune! Uleiul de floarea soarelui s-a ieftinit

În Moldova, prețul uleiului de floarea soarelui de producție autohtonă a scăzut cu 15%.

În special, la cel mai mare producător de ulei de floarea soarelui din Moldova, prețul de bază pentru o sticlă de 955 ml de ulei este de 24,60 lei (Prețul de fabrică inclusiv cu TVA) în loc de prețul anterior de 29,10 lei.

Scăderea prețului se datorează reducerii prețurilor mondiale la cereale, semințe oleaginoase și uleiuri vegetale, iar această tendință a fost înregistrată pe piața locală a produselor agricole din Moldova. În acest context, luînd în considerare prețurile curente la produsele agricole din Moldova, precum și dorința de a fi o afacere orientată social, cel mai mare producător de ulei de floarea soarelui din Moldova a anunțat despre o reducere corespunzătoare a prețului de vînzare a uleiului rafinat deodorizat destinat pieței interne a Moldovei.

Source: noi.md

Keywords:

ulei , preţ

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1758 locuitori

Săseni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bahu și Săseni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Călărași și la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1758 de oameni. Satul Săseni a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.