23 may 2023, 14:00 Moldovan reality views 1944
Varlamov: ”Sînt principalul ambasador al vinului moldovenesc în lume”
23 may 2023, 14:00 Moldovan reality views 1944

Varlamov: ”Sînt principalul ambasador al vinului moldovenesc în lume”

Aflat la Chișinău, blogherul rus Ilia Varlamov i-a acordat un Interviu fără Protocol lui Dorin Galben. El a relatat despre atitudinea sa față de Republica Moldova, dragostea pentru vinul local și a povestit ce știe despre politica autohtonă.

„Sînt pricipalul ambasador al vinului moldovenesc în lume. Locuiesc în Amsterdam și am un bar preferat, se numește Shiraz. Cred că e cel mai bun bar din Amsterdam, deoarece au cea mai mare alegere de vin la pahar. Au vin moldovenesc. Merg acolo și de fiecare dată iau vin moldovenesc, deoarece îmi place să îi susțin pe cei care fac vin bun”

În opinia lui Varlamov, Moldova a început să facă vin bun după ce Rusia a impus embargo. Blogherul crede că în ultimii 10 ani domeniul vinificației a evoluat mult în țara noastră, iar pe lîngă vin, îi mai place și bucătăria tradițională, la pensiunile de prins sate, iar pe lîngă asta mai are și prieteni aici, notează realitatea.md.

„Dacă vrei să iubești Moldova, nu e neapărat să vii la Chișinău. CÂnd omul vine la Chișinău, nu mai vrea să se întoarcă. trebuie de mers la vinării. Acolo e nivelul bun, european”, spune Varlamov.

Întrebat ce știe despre politica din Moldova, blogherul a spus că nu știe nimic despre asta. El nu consideră situația de la noi importantă pe arena mondială și preferă să se intereseze de situația în statele cu influență la nivel mondial.

„Dacă mă întrebi ce vreau să și despre politica din Moldova, voi răspunde -nimic! Sunt senbil și voi începe să îmi fac griji. Îmi vei povesti cine e bun, cine e rău. Cu siguranță există nedreptăți. Mă voi revolta. Nu știu nimic despre politica din Moldova, deoarece nu este în sfera mea de interese. Nu influențează nimic altceva decît situația din Moldova. Mă interesează politica din China, sin SUA, din Rusia, un pic din Ucraina. Mă interesează ceea ce îmi influențează viața”, a spus Varlamov.

Mai multe informații despre locurile pitorești din Republica Moldova puteți găsi pe moldovenii.md

Source: noi.md

Keywords:

Ilia Varlamov , vin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1278 locuitori

Grigoreşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată pe malul stîng al rîului Răut, la 43 km de oraşul Sîngerei şi la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1278 de oameni. Satul Grigorești a fost întemeiat în anul 1902.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.