27 may 2023, 12:00 Moldovan reality views 3122
Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară
27 may 2023, 12:00 Moldovan reality views 3122

Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară

Deputatul Partidului Șor, Marina Tauber, a fost lipsită în mod repetat de imunitate parlamentară.

Potrivit lui Ion Munteanu, procurorul general interimar al Republicii Moldova, deputata, cu bună știință a acceptat finanțarea campaniei sale electorale în timpul alegerilor locale noi pentru funcția de primar a mun. Bălți, de către grupul criminal Șor.

Potrivit procurorului general interimar, deputatul este acuzat că ar fi falsificat 9 rapoarte de finanțare a campaniei electorale care le-a contrasemnat și ulterior le-a înregistrate la Comisia Electorală Centrală în perioada 8 octombrie - 3 decembrie 2021.

În cele trei cereri, Munteanu a solicitat permisiunea de a trimite în instanță dosarele penale în care figurează Marina Tauber și de a o aresta. Procedura prevede că fiecare cerere trebuie să fie examinată și aprobată separat, mai întîi în Comisia juridică a Parlamentului și apoi în ședința plenară.

Tauber este învinuită de falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale la alegerile primarului orașului Bălți, din 2021, și de acceptare cu bună știință a finanțării concurentului electoral de către un grup criminal organizat, la aceleași alegeri. Cea de-a treia învinuire este acceptarea finanțării Partidului Șor de către un grup criminal organizat, în perioada iulie 2022 - mai 2023.

Potrivit lui Muntanu, Marina Tauber a dat drept donații bănești din partea a 104 persoane pentru desfășurarea campaniei electorale, bani care în realitate au venit din partea grupării criminale ȘOR. Potrivit informațiilor furnizate de procurorul de caz, PP Șor a integrat în aceste două luni suma de peste 9 milioane de lei, bani care ar fi parvenit de la Gruparea criminală Șor.

Reamintim că vara trecută, pe 21 iulie 2022, deputații au ridicat de două ori imunitatea Marinei Tauber, permițînd astfel procurorilor să o pună sub urmărire penală pe aceleași dosare.

Între 23 iulie și 14 septembrie 2022, deputata s-a aflat în arest preventiv, în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. O perioadă a fost sub control judiciar, dar a fost plasată în arest la domiciliu după ce a încercat să iasă din țară, de ziua ei, pe 1 mai 2023. Ea urma să meargă în Israel, acolo unde se află liderul partidului, oligarhul fugar Ilan Șor.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
226 locuitori

Iliciovca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Drochia și la 193 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 226 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.