06 april 2023, 14:00 Nature and tourism views 2068
Dabija: Din iunie la aeroport se va aplica o taxă revizuită
06 april 2023, 14:00 Nature and tourism views 2068

Dabija: Din iunie la aeroport se va aplica o taxă revizuită

Taxa de 9 euro, percepută de la fiecare călător pe Aeroportul Internațional Chișinău, urmează să fie micșorată. Procesul de revizuire în scădere a acestei taxe este pe ultima sută de metri, iar Guvernul va adopta o hotărîre în acest sens. Taxa revizuită va fi aplicată din luna iunie.

Vorbind în podcastul Europei Libere „În esență…”, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a spus: „da, am făcut calcule economice care justifică necesitatea reducerii acestei taxe de modernizare, care, sperăm noi, [în consecință] va atrage mai mulți operatori low-cost.”

Ministrul a precizat că noua taxa va fi aplicată din iunie, fără a numi însă o dată exactă și fără a spune cu cît va fi redusă taxa, transmite bani.md.

În prezent, taxele de la Aeroportul Chișinău per pasager se ridică la 25 de euro, care include și taxa de 9 euro, care a fost mărul discordiei și condiția companiilor low-cost ca să vină în Republica Moldova.

Taxele aeroportuare mari împiedică operatorii low-cost din UE să vină în Republica Moldova. Or, în țările vecine operatorii low-cost operează curse spre diferite destinații la prețuri care variază între 15 – 30 de euro. RyanAir a avut mai multe tentative de a veni în Republica Moldova, dar a refuzat din cauza taxelor mari.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
72 locuitori

Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul 2012. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.