Go to section: History
11 march 2014, 09:59 Spiritual pivot of the Moldovan state views 15014
Avertismentul şefului Bisericii Ortodoxe Ruse
Photo: © РИА Новости. Алексей Никольский
11 march 2014, 09:59 Spiritual pivot of the Moldovan state views 15014

Avertismentul şefului Bisericii Ortodoxe Ruse

Eliminarea minorităţii creştine din Siria poate duce la dispariţia totală a creştinilor în tot Orientul Mijlociu, ceea ce va însemna o catastrofă civilizaţională, a atras atenţia patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres. 'Tragedia Siriei, tragedia Irakului s-au transformat într-o imensă tragedie pentru populaţiile creştine. Şi nu numai creştinii suferă, ci şi musulmanii. Dar, întrucât populaţia creştină este minoritară în aceste ţări, eliminarea ei poate duce la dispariţia totală a prezenţei creştine în Orientul Mijlociu, ceea ce va însemna o catastrofă civilizaţională', a afirmat patriarhul rus în cadrul unei întâlniri cu marele muftiu al Siriei, Ahmad Badreddin Hassoun.

Creştinii din Siria, a adăugat patriarhul Kirill, 'nu au fost importanţi de undeva, ei provin din aceste locuri, unde este casa lor'. Pacea în Siria, a mai afirmat şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost distrusă din cauza 'amestecului unor forţe externe'. 'Fonduri importante au fost deblocate pentru răsturnarea guvernului legitim sirian şi în această luptă au fost susţinuţi toţi cei care au dorit să lupte împotriva guvernului (sirian), inclusiv forţele cele mai radicale şi crude'. Ajutorul extern, a continuat patriarhul rus, a permis grupărilor distructive să devină 'o forţă foarte periculoasă, cunoscută ca Statul Islamic, care distruge viaţa oamenilor în Siria şi în Irak şi care reprezintă o ameninţare reală pentru pacea în această regiune'.

În urmă cu câteva zile, mitropolitul Ilarion, şeful Departamentului pentru relaţii externe din cadrul Patriarhiei ruse, declara, cu prilejul unei vizite la Moscova a patriarhului Bisericii Copte, Teodor al II-lea, că ''în unele ţări din Orientul Mijlociu are loc un genocid al creştinilor, cu acordul tacit şi, poate, chiar cu aprobarea puterilor occidentale''.

În acelaşi timp, mitropolitul Ilarion a acuzat ţările occidentale de aplicarea unor standarde duble în Orientul Mijlociu. ''Standardele duble sunt caracteristice pentru acţiunile ţărilor occidentale. Acestea proclamă idealurile democraţiei şi, în numele acestor idealuri, puterile occidentale se amestecă în situaţia ţărilor din Orientul Mijlociu, răsturnând regimurile existente acolo, dar după aceea nimeni nu mai are grijă de ceea ce se va întâmpla mai departe, de soarta creştinilor din aceste ţări'', afirma reprezentantul Patriarhiei ruse, potrivit pravoslavie.ru.

Source: jurnalul.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
0 locuitori

Chetrișul Nou este un sat din cadrul comunei Chetriș, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Fălești și la 152 km de Chișinău. În prezent satul este complet depopulat. Satul Chetrișul Nou a fost înființat în secolul XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.