Go to section: History
23 june 2021, 12:15 History views 2900
80 de ani în urma pentru Moldova a început cel de-al doilea război mondial - în Casa Ofițerilor a fost prezentată cartea lui Gaiciuc și Șapovalov
23 june 2021, 12:15 History views 2900

80 de ani în urma pentru Moldova a început cel de-al doilea război mondial - în Casa Ofițerilor a fost prezentată cartea lui Gaiciuc și Șapovalov

În Casa ofițerilor a fost prezentată cartea lui Victor Gaiciuc și Boris Șapovalov, care au facut acest lucru cu prilegiul datei tragice de 22 iunie 1941 - anume atunci la noi a venit războiul mare. Lansarea cărții are scop povestirea adevărului despre războiul din 1941-1945 - cum a menționat domnul Gaiciuc, 70 de procente din conținutul cărții reprezintă documente oficiale si statistice.

- În această zi, 80 de ani în urmă, Moldova fusese atacată - aici a venit războiul cel mare. Noi am fost la marginea fostului URSS, și aici războiul a venit în primul rând, a venit prin bombardamentele Chișinăului și Bălțului. Acel război a ucis 27 de milioane de oameni din URSS. 70 de procente din conținutul cărții sunt documente și fapte oficiale, - a explicat unul din autorii cărții, Victor Gaiciuc.

- Foarte des în ultimii ani putem observa, cum se fac încercări de a schimonosi istoria, cine pe cine a atacat, cine a suferit... E foarte bine, că apar așa cărți, scrise de istorici competenți, care descriu lucrurile adecvat, - consideră reprezentantul organizației Rossotrudnicestvo Andrei Muraviov, care a fost prezent și el la lansarea cărții.

A fost acolo și Igor Dodon - șeful partidului socialist:

- Noi am făcut și vom face totul, ca evenimentele din acel război cumplit să nu fie date uitării. Am salutat apariția acestei lucrări științifice bazate pe fapte veridice și documente și am subliniat că noi am făcut și vom face totul ca evenimentele din acel război cumplit să nu fie date uitării, a declarat Dodon.

Source: noi.md

Keywords:

prezentare , carte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Populația:
355 locuitori
Prima atestare:

Valea Nîrnovei este un sat din cadrul comunei Ciutești, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.