Go to section: History
12 may 2022, 14:00 History views 651
Cercetașii moldoveni au transmis diplomaților o relicvă din perioada celui de-al Doilea război mondial
12 may 2022, 14:00 History views 651

Cercetașii moldoveni au transmis diplomaților o relicvă din perioada celui de-al Doilea război mondial

Cercetașii moldoveni au transmis Ambasadei Rusiei în Moldova o relicvă din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei - un medalion al morții descoperit în timpul operațiunilor de căutare în apropierea satului Coșnița raionul Dubăsari.

Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa de socializare unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful detașamentului de căutare "August", Alexei Petrovici, menționînd că relicva a fost transmisă pe 3 decembrie, de Ziua Soldatului Necunoscut.

Potrivit acestuia, cu mare greutate, în condiții de laborator, a fost posibilă extragerea informațiilor dintr-o inserție pe jumătate putrezită. Medalionul a aparținut soldatului Armatei Roșii, Feodor Pavlovici Șkumat, născut în 1919, originar din Stavropol, care a dispărut în iunie 1941. Familia a primit ultima scrisoare de la Feodor cu puțin timp înainte de începerea războiului, din Izmail. Și tocmai peste 81 de ani, soldatul Armatei Roșii Șkumat a ieșit din necunoscut. Medalionul a fost transmis pentru înmînarea ulterioară rudelor eroului decedat care locuiesc în Stavropol.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:
Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.