Go to section: Culture
21 july 2016, 15:55 Culture views 4242
A fost inaugurată o expoziţie de fotografie dedicată Portugaliei
21 july 2016, 15:55 Culture views 4242

A fost inaugurată o expoziţie de fotografie dedicată Portugaliei

La Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei de fotografie „Portugalia, țara dorului răsare" a publicistului şi diplomatului Valeriu Turea, ex-Ambasador al Republicii Moldova în Portugalia, în prezent şef al Biroului Relaţii cu Diaspora.

Expoziţia cuprinde 40 de fotografii realizate de autor și se dorește a fi un elogiu adus Portugaliei, cu care Republica Moldova este legată nu doar prin aceleași rădăcini lingvistice și de civilizație, ci și printr-un important număr de conaționali stabiliți temporar sau definitiv în țara lui Camões.

La eveniment au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Anatol Vangheli, actualul Ambasador al R. Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan, artişti plastici, profesori, scriitori şi ziarişti.

Directorul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei, Eugen Sava, a menţionat, între altele, că expoziţia este una deosebită, care încearcă să aducă frumuseţea şi specificul Portugaliei.

Potrivit Secretarului General al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Anatol Vangheli, aflîndu-se în Portugalia Valeriu Turea s-a remarcat cu un pronunţat spirit de iniţiativă, un spirit frumos. „Prin această expoziţie, el a contribuit la aprofundarea relaţiilor culturale dintre ţările noastre. Este un eveniment de succes şi de interes", a accentuat Anatol Vangheli.

La rîndul său, Valeriu Turea a menţionat că, „dacă doriţi să vedeţi un om fericit, nu-l căutaţi în altă parte, el este în faţa Dumneavoastră". În opinia sa, Portugalia este „un capitol de simpatie pentru Republica Moldova, pentru care avem tot dreptul să ne mîndrim, iar expoziţia de faţă este un gest de răspuns pentru această simpatie".

Valeriu Turea a fost Ambasadorul R. Moldova în Portugalia în anii 2011-2015.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 25 iulie.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

expoziție , cultura , Portugalia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
442 locuitori

Bălţaţi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ialoveni și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 442 de oameni. Satul Bălţaţi a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.