Go to section: Culture
20 july 2018, 12:15 Culture views 10632
George Petrea a vernisat o expoziție personală de pictură (Foto)
20 july 2018, 12:15 Culture views 10632

George Petrea a vernisat o expoziție personală de pictură (Foto)

O expoziție personală de pictură a artistului plastic George Petrea a fost vernisată la Centrul Expozițional "Constantin Brîncuși" din Chișinău.

Expoziția cuprinde 100 de lucrări, în majoritatea lor peisaje, realizate de autor de-a lungul anilor.

George Petrea s-a născut la 1 mai 1942 în comuna Nișcani, raionul Călărași, județul Lăpușna. În 1995 a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă" din Chișinău, Facultatea de Artă Plastică și Design. În 2001 George Petrea devine membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din R. Moldova, iar în 2005 – membru fondator al grupului de creație „Vibrație". Pe parcursul ultimilor 10 ani, lucrările sale au fost vernisate la expoziții internaționale din România, Turcia şi din alte ţări. A editat mai multe cărți de versuri pentru copii: "Scump ca lumina", "Stropi de soare", "Huța-huța cu crenguța", "Povestea unei flori", "Aricică gospodar", "Hai să creștem împreună", "Visul peștișorului", "Prințesa codrului", "Iepurașul Lulu" ș.a.

Expoziția va fi deschisă pînă la 5 august.

Source: moldpres.md

Keywords:

expoziție , pictura , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1761
Populația:
1851 locuitori

Molovata Nouă este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molovata Nouă și Roghi. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1851 de oameni. Satul Molovata Nouă a fost menționat documentar în anul 1761.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.