Go to section: Culture
25 august 2018, 16:00 Culture views 16441
O expoziție dedicată florei și faunei Moldovei a fost vernisată la un muzeu din Chișinău (Foto)
25 august 2018, 16:00 Culture views 16441

O expoziție dedicată florei și faunei Moldovei a fost vernisată la un muzeu din Chișinău (Foto)

O expoziție cu genericul „Eterna frumusețe a naturii" a fost vernisată ieri la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din capitală.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul aniversării a 27 de ani de la declararea Independenței Republicii Moldova.

Solicitat de MOLDPRES, șeful Secției științe naturale a instituției, doctorul în biologie Sergiu Pană a menționat că expoziția cuprinde peste 200 de exponate: specii de plante, insecte, păsări și mamifere din colecțiile de științe ale naturii ale Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, care reprezintă biodiversitatea floristică și faunistică a Republicii Moldova. Expoziția este însoțită de fotografii, oferite de Societatea pentru Protecția Păsărilor și a Naturii (SPPN).

"Un compartiment important în expoziție este rezervat geologiei și paleontologiei Republicii Moldova, în cadrul căruia au fost prezentate piese unicat, găsite pe teritoriul țării. Sînt expuse cele mai reprezentative exponate create la sfîrșitul sec. XIX–începutul sec. XX, de către primul custode și preparator al muzeului, Franz Ostermann (1844-1905). Printre acestea pot fi admirate păsări acvatice (diverse specii de rațe, pescăruși, stîrci, lebede ș.a.), păsări răpitoare (șoimi, ulii, acvile și vulturi), mamifere, dar și diorame și compoziții, care frapează prin frumusețea și naturalețea lor", a subliniat Sergiu Pană.

Potrivit sursei citate, tot aici a fost expusă și o variată colecție de mulaje de fructe, legume, struguri etc., în majoritatea lor preparate de Albina Ostermann (1866-1936), custode și muzeograf. De asemenea, o atenție aparte în cadrul expoziției se acordă colecției de semințe.

Expoziția va fi deschisă până la 11 noiembrie.

Source: moldpres.md

Keywords:

muzeu , expoziție , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
799 locuitori

Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.