Go to section: Culture
30 may 2019, 10:00 Culture views 17429
Un muzeu în cinstea lui Grigore Vieru
30 may 2019, 10:00 Culture views 17429

Un muzeu în cinstea lui Grigore Vieru

În Chișinău ar putea apărea un muzeu în cinstea poetului „Grigore Vieru". Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a scris pe pagina sa de Facebook despre decizia de a propune acest proiect în cadrul ședinței Primăriei.

„Cînd eram în clasa a 9-a, l-am cunoscut pe Grigore Vieru la un recital la liceu. M-a cucerit prin simplitatea lui, dar nici prin cap nu mi-a trecut atunci că voi avea marea onoare să inițiez demersurile de creare a Muzeului municipal „Grigore Vieru", a scris Ruslan Codreanu în postare.

Muzeul ar putea fi amplasat în incinta clădirii din strada Alexei Mateevici, 42.

Source: diez.md

Keywords:

Grigore Vieru , muzeu , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2783 locuitori

Moleşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Moleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2783 de oameni. Satul Moleşti a fost menționat documentar în anul 1479.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.