Go to section: Culture
08 march 2019, 16:30 Culture views 4580
Alisa Iagubeț: Cîntecul ar trebui să rezoneze cu ceva în interiorul omului și să-l schimbe (Foto, Video, Audio)
08 march 2019, 16:30 Culture views 4580

Alisa Iagubeț: Cîntecul ar trebui să rezoneze cu ceva în interiorul omului și să-l schimbe (Foto, Video, Audio)

Este puțin probabil ca cineva să contrazică faptul că într-o piesă este importantă nu numai componenta muzicală, dar și cea textuală. Deseori muzicienii pentru a umple muzica cu un sens profund apelează la ajutorul poeților.

În ediția de astăzi a emisiunii „Istoria rockului moldovenesc" noi discutăm cu o excelentă poetă, Alisa Iagubeț care, pe lîngă faptul că scrie versuri frumoase din copilărie, a cooperat ceva timp cu renumele trupe de rock de la Chișinău, compunînd versuri pentru cîntecele lor.

Alisa Iagubeț care, apropo, în prezent poartă numele de Orlova și locuiește la Moscova, a scris versuri pentru astfel de colective precum O'Chad, Gîndul Mîței, ExNN, „Прохожий". Spre exemplu, nu toată lumea cunoaște că textul vestitului cîntec al trupei Gîndul Mîței, întitulat „Письмо", care este o adevărată capodoperă a muzicii rock moldovenești de asemenea a fost compus de Alisa. Pe lîngă aceasta, ea a prietenit cu vestitul bard de la Chișinău Galina Ogorodnikova care chiar a dedicat Alisei una dintre piesele sale pe versurile lui I. Brodski – o puteți audia în ediția de astăzi a emisiunii.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

poet , muzica , interviu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
824 locuitori

Mîrzeşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mîrzeşti și Mîrzaci. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 824 de oameni. Satul Mîrzești a fost menționat documentar în anul 1470.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.