Go to section: Culture
21 january 2020, 16:15 Culture views 4822
Cadrul legislativ de protejare a patrimoniului cultural va fi îmbunătățit
21 january 2020, 16:15 Culture views 4822

Cadrul legislativ de protejare a patrimoniului cultural va fi îmbunătățit

Ministrul Educației, Corneliu Popovici, a efectuat astăzi o vizită la Agenția de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor (AIRM), instituţie care are drept atribuție de bază inspectarea pe teren a monumentelor istorice, precum şi controlul/supravegherea respectării prevederilor legislaţiei în vigoare în domeniul ocrotirii monumentelor.

În cadrul ședinței a fost abordată legislația în domeniul patrimoniului cultural, inițiativele lansate de Agenție în scopul sensibilizării societății față de problemele din domeniu, precum și susținerea autorităților locale în scopul restaurării monumentelor istorice.

"Am convenit ca în viitorul apropiat să lansăm noi inițiative de sensibilizare a opiniei publice referitoare la necesitatea restaurării monumentelor istorice, să venim cu un nou cadrul legislativ de protejare a patrimoniului cultural, să dezvoltăm noi mecanisme de facilitare a investițiilor private în restaurarea monumentelor istorice, și să elaborăm reglementări clare de intervenție asupra monumentelor", a declarat Corneliu Popovici.

De asemenea, am convenit să organizăm o întrevedere cu reprezentanții Primăriei mun. Chișinău în cadrul căreia să discutăm despre situația patrimoniului cultural din Centrul istoric și necesitatea elaborării Planului Urbanistic Zonal Centru care să prevadă acțiuni clare de administrare și protejare a patrimoniului cultural.

Source: noi.md

Keywords:

cultura , patrimoniu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1673
Populația:
1619 locuitori

Corbu este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Corbu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dondușeni și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Corbu a fost menționat documentar în anul 1673.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.