Go to section: Culture
25 august 2021, 09:35 Culture views 2685
Un nou început pentru Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”
25 august 2021, 09:35 Culture views 2685

Un nou început pentru Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Artiști din Cehia, Georgia, Germania, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Spania, Statele Unite ale Americii și Ucraina vor participa la cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 5-26 septembrie.

Solicitat de agenție, directorul Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Ion Grosu, a menționat că la festival vor fi prezenți peste 20 de interpreți ai rolurilor centrale din cele șapte spectacole.

Potrivit sursei citate, conform măsurilor de protecție împotriva COVID-19, în sala de 1100 locuri vor participa 250 de spectatori. Festivalul se va deschide pe 5 septembrie cu ”Traviata”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi, dirijor – Andriy Yurkevych. Rolurile centrale vor fi interpretate de Celso Albelo (Alfredo) din Spania, Lucie Kankova (Violeta) din Cehia și Lucian Petrean (Giorgio) din România.

Pe 9 septembrie, va avea loc spectacolul ”Don Quijote” de Ludwig Minkus, dirijor- Oleksiy Baklan, Rusia, ienterpreți – Ana Sophia Scheller, SUA și Victor Ischuk, Ucraina, pe 12 septembrie - spectacolul ”Aida” de Giuseppe Verdi (dirijor – Alexandru Samoilă, Rusia) și pe 16 septembrie – spectacolul ”Macbeth” ( dirijor – Nicolae Dohotaru). La 19 septembrie, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va fi prezentat spectacolul ”Lacul Lebedelor” de P.I. Ceaikovski (dirijor – Piotr Staniszewski, Polonia), și pe 23 septembrie – spectacolul ”Dama de Pică” de P.I. Ceaikovski (dirijor – Anton Grișanin, Rusia). Festivalul se va încheia pe 26 septembrie cu un concert de gală ( dirijori- Nicolae Dohotaru și Svetlana Popova).

Ce-a de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu” a avut loc în format online, iar deschiderea - în aer liber, la Castelul ”Mimi” și închiderea - în scuarul Operei Naționale.

Ediția din acest an este organizată de Ministerul Culturii, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” și alte instituții.

Source: noi.md

Keywords:

Festival , Maria Bieșu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
136 locuitori

Decebal este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Decebal a fost menționat documentar în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.