Go to section: Culture
20 september 2021, 17:00 Culture views 2307
Bienala internațională de pictură - 2021 anunță Ediția a VII-a
20 september 2021, 17:00 Culture views 2307

Bienala internațională de pictură - 2021 anunță Ediția a VII-a

Cea de-a VII ediție a Bienalei Internaționale de Pictură Chișinău – 2021 se va desfășura în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului. În cadrul expoziției vor fi prezentate 192 de lucrări semnate de 186 de artiști originari din 35 de țări.

Vernisajul va avea loc pe 22 septembrie, la ora 17:00, în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei. Pentru prima dată, în această ediție vor fi etalate într-o expoziție aparte lucrările laureaților din anii precedenți, transmite IPN.

„În urma unei oferte generoase venită din partea a peste 400 de artiști plastici, cu peste 1500 de lucrări, au fost selectate pentru expunere 192 dintre acestea, semnate de 186 de artiști. Din păcate, o parte dintre artiștii care au trecut preselecția, din cauza restricțiilor impuse de pandemie în unele țări, nu au reușit să expedieze lucrările. Din numărul total de expozanți, 53 sînt din Republica Moldova, 64 din România și 69 din străinătate. Majoritatea dintre aceștia face parte din generația tînără. Încă de la primele ediții, ne-am propus să susținem, alături de artiștii de notorietate, consacrarea tinerei generații de artiști. Pe parcursul anilor atestăm participarea constantă a mai multor artiști tineri, care păstrează un interes sporit față de manifestația noastră și care demonstrează o evoluție excepțională a discursului artistic, reușind să se impună puternic în spațiul expozițional internațional”, a declarat pentru IPN curatorul Bienalei, Tudor Zbîrnea.

Potrivit comunicatului de presă a Bienalei, pe 23 septembrie, între orele 9:00 -11:30, la Muzeul Național de Artă al Moldovei se organizează Conferința Internațională cu genericul „Arta contemporană în contextul internațional”.

Pentru prima dată de la fondarea Bienalei, sînt admise lucrări executate în tehnică digitală sau obiect. Pledînd în permanență pentru libertatea expresiei artistice, expoziția își propune să reflecte diversitatea de concepții și manifestări estetice individuale ale unor creatori care provin din diverse spații culturale, fapt ce individualizează fiecare lucrare expusă pe simeze, dar în același timp converg într-un dialog pertinent al tendințelor actuale ale artelor vizuale.

Source: noi.md

Keywords:

expoziție , pictura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
385 locuitori

Zăzulenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Satul Zăzulenii Noi a fost menționat documentar în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.