Go to section: Culture
02 april 2023, 11:00 Culture views 1890
Maia Sandu a înmînat distincții mai multor oameni din domeniul culturii
02 april 2023, 11:00 Culture views 1890

Maia Sandu a înmînat distincții mai multor oameni din domeniul culturii

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmînat distincții pentru 53 de oameni de cultură pentru succesele remarcabile în activitatea lor de creație și înalta măiestrie profesională prin care contribuie la promovarea valorilor spirituale ale neamului. Decretul a fost semnat cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

„M-am bucurat să văd la Președinție o remarcabilă concentrație de talent, spirit, personalitate și energie creativă. Moldova este bogată și frumoasă prin oamenii săi, iar fiecare dintre aceștia contribuie - printr-o tușă unică și personală - la realizarea portretului țării noastre”, a spus șefa statului.

Președinta Maia Sandu a subliniat că în aceste momente de mare tensiune, cînd fiecare zi poate să ne aducă o nouă criză, o nouă sursă de pericole, contribuția artiștilor este considerabilă: „Din fericire, artiștii noștri nu și-au abandonat vocația și misiunea pentru că oamenii de creație găsesc întotdeauna puterea să se manifeste pe deplin ca și creatori, mentori, promotori și apărători ai sufletului acestui popor. Vă mulțumesc, dragi oameni ai Culturii!”, a punctat șefa statului.

Source: noi.md

Keywords:

Maia Sandu , distinctie , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
86 locuitori

Mîrzoaia este un sat din cadrul comunei Iurceni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 86 de oameni. Satul Mîrzoaia a fost menționat documentar în anul 1597.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.