Go to section: National costume
21 june 2015, 14:00 National costume views 13472
ZIUA IEI are loc la Chişinău! (Video)
21 june 2015, 14:00 National costume views 13472

ZIUA IEI are loc la Chişinău! (Video)

Ii cu diverse ornamente și costume tradiționale vor fi expuse astăzi în Capitală. Fie că sunt piese aduse din muzee sau din colecții personale, acestea au ca scop promovarea patrimoniului național în cadrul Zilei Iei.

Meșterii populari vor prezenta cămăși naționale din întreg spaţiul românesc. De asemenea, vor fi expuse costume din colecția Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei şi a muzeelor din Edineţ, Soroca, Ungheni, Cahul și va fi inaugurată o expoziție de ii realizate de artistul plastic Vladimir Palamarciuc.

De Ziua Iei, și soțiile ambasadorilor acreditați la Chişinău vor purta cămăși tradiţionale moldoveneşti. Colecţionarii prezenți la eveniment vor relata istoria costumelor şi vor descifra semnificaţia simbolurilor imprimate sau cusute pe acestea.

Pe parcursul zilei, pe scenă vor evolua interpreți autohtoni, colective și ansambluri folclorice. De asemenea, vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la ateliere de creaţie, să viziteze târgul de artizanat și să guste din bucate tradiționale.

ZIUA IEI este un eveniment organizat sub înaltul patronaj al primei doamne Margareta Timofti.

Source: www.publika.md

Comments

 (1)
  • #1 serj Reply Quote selected
    Где проходит? Тяжело сказать? Почему никто нигде не пишет не говорит?
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.