Go to section: Cuisine
12 august 2020, 16:30 Cuisine views 19337
12 august 2020, 16:30 Cuisine views 19337

Studiu. Un pahar de vin roşu, benefic pentru vedere


Foto: gandul.info

Un pahar de vin roşu este benefic pentru vedere. Asta susţine dr. Milind Pande, specialist în oftalmologie, potrivit căruia vinul roşul ajută la prevenirea afecţiunilor oculare care apar odată cu înaintarea în vîrstă datorită conţinutului de antioxidanţi.

Resveratrolul este substanţa responsabilă de efectele benefice ale vinului asupra calităţii vederii, scrie Daily Mail. Pande precizează că acest ingrent este un antioxidant puternic care se găseşte în cantităţi ridicate în coaja strugurilor roşii.

Testele de laborator au arătat că, pe termen lung, resveratrolul previne chiar şi degenerescenţa maculară, o boală oftalmologică al cărui efect poate fi pierderea vederii.

Deşi s-a constatat că vinul roşu poate avea efecte benefice asupra vederii, expertul în oftalmologie atrage atenţia asupra consumului abuziv de vin. Milind Pande spune că persoanele care beau mult vin prezintă un risc ridicat chiar de a-şi pierde vedere, mai ales dacă suferă de diabet.

Source: www.gandul.info

Keywords:

studiu , sanatate , vin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
1627 locuitori

Javgur este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Javgur, Maximeni și Artimonovca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cimișlia și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1627 de oameni. Satul Javgur a fost menționat documentar în anul 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.