|
REŢETA ZILEI: Praz umplut cu ciuperci şi orez
Mod de preparare:
Prazul se taie bucăţele cu lungimea de 5-6 cm, se opăreşte, se răceşte. Se scoate partea din mijloc, golul se umple. Se pune într-o tavă, deasupra se toarnă smîntîna, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la foc slab. Din cînd în cînd se scutură. Peste un timp se adaugă brînza şi se dă la cuptor. Se coc pînă se rumenesc. Se serveşte cu sosul în care s-a copt, se garniseşte cu foi de salată verde.
Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapă prăjită, un ou fiert şi mărunţit, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.
Ingrediente:
• 5-6 fire de praz,
• 3 linguri brînză dată prin răzătoare,
• 1 pahar smîntînă.
Pentru umplutură:
• 3-4 linguri orez,
• 4-5 ciuperci shampignons,
• 1 ou,
• 1 ceapă,
• 2 linguri de ulei,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
- Трагедия в "Крокус Сити Холле": МИД не подтверждает ранение гражданки Молдовы
- Молдова отменяет безвиз с Эквадором
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1867
- Populația:
- 448 locuitori
Dimitrova este un sat din cadrul comunei Cîietu, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 448 de oameni. Satul Dimitrova a fost menționat documentar în anul 1867.
Comments
(0)