Go to section: Cuisine
31 october 2023, 13:05 Cuisine views 16220
REŢETA ZILEI: Antricot nistrean
31 october 2023, 13:05 Cuisine views 16220

REŢETA ZILEI: Antricot nistrean

Mod de preparare:

Antricotul se prepară din file sau margine (groasă sau subţire). Carnea se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală cu grosimea de 0,7-1 cm, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se prăjeşte pe ambele părţi într-o tigaie cu untură călită. În tigaia în care s-a prăjit carnea, se toarnă 2-3 linguri de apă amestecată cu bulion, se adaugă usturoi pisat, se dă în clocot şi se strecoară.

Antricoatele se servesc cu sos, cartofi prăjiţi şi gogoşari marinaţi, se garnisesc cu verdeaţă şi foi de salată.

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 lingură de vin sec de masă,
  • 2 linguri untură,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 căţei de usturoi.

Pentru garnitură:

  • 8 cartofi,
  • 4 gogoşari marinaţi,
  • 4-5 crenguţe verdeaţă,
  • foi de salată verde.

Keywords:

bucataria , reteta , alimentatie

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1854 locuitori

Nişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Nişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Călărași și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1854 de oameni. Satul Nișcani a fost menționat documentar în anul 1432.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.