REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac
Mod de preparare:
Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte o bucată la o porţie). Se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins pînă la obţinerea unei cruste rumene, se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute. Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească pînă se îngroaşă.
A se servi cu pere în vin.
Prepararea perelor în vin: Aduceţi vinul pînă la fierbere, adăugaţi zahăr, piper, cuişoare, fierbeţi la foc domol 5 minute. Adăugaţi perele întregi cu coajă în marinata gata. Fierbeţi la foc domol 10-15 minute pînă se înmoaie, lăsaţi-le să se răcească în marinată.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită (costiţă),
- 100 g cognac,
- 2 linguri de unt,
- ½ pahar ulei,
- 1 lingură făină de grîu,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru garnitură:
- 4 pere,
- 2 pahare de vin alb sec,
- 5-6 cuişoare,
- piper negru,
- cuişoare englezeşti boabe,
- 2 linguri zahăr.
Когда в Молдове будут введены в обращение новые паспорта
Гражданам Молдовы упростят получение российского паспорта
Китай впервые за три года возобновляет выдачу всех виз
В Кишиневе откроется новое посольство
Встреча представителей музыкальной общественности молдаван, проживающих в Австрии
Полеты в воздушном пространстве Молдовы могут осуществляться безопасно, заверяют в правительстве
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1786
- Populația:
- 1944 locuitori
Ciucur-Mingir este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ciucur-Mingir este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1944 de oameni. Satul Ciucur-Mingir a fost menționat documentar în anul 1786.
Comments
(2)