Go to section: Cuisine
01 january 2021, 15:00 Traditional drinks views 21134
Cum alegem un spumant bun
01 january 2021, 15:00 Traditional drinks views 21134

Cum alegem un spumant bun

Demisec, sec sau demidulce. Alb, roșu sau roz. În noaptea dintre ani, spumantul este cel mai important atribut al mesei de sărbătoare.

Pentru a alege un spumant bun pentru acest eveniment, trebuie să ținem cont de sfaturile specialiştilor din domeniu.

"Pe piața din Moldova avem mai multe tipuri de vin spumant. Există o diferență între vin spumant și vin spumos. Ideal pentru masa de Anul Nou ar fi ideal un spumant 'Briut'. Pentru cei ce iubesc mai dulce deja pot opta pentru un spumant clasic demisec, iar cei ce sînt obițnuiți cu ceva mai sec un extra Briut ar fi perfect. Iar pentru sexul frumos aș putea spune că un vin spumant Rose ar fi ideal, ar îmbogăți masa de Revelion", a explicat Igor Maracuţa, somelier.

Potrivit vinificatorilor, vinul spumant trebuie răcit în frigider şi nu în congelator, pentru a nu-şi pierde din calităţile gustative. Iar pentru a evita situaţiile neplăcute în timpul deschiderii unei sticle de vin spumant, ţineţi cont de cîteva sfaturi: "Sticla se ţine la 45 de grade şi se roteşte sticla nu dopul, se toarnă la fel sub unghi".

Somelierii ne recomandă să consumăm vinul spumant la începutul mesei, odată cu aperitivele. În acest caz, trebuie să ştiţi că din cauza dioxidului de carbon din vinul spumant, alcoolul îşi va face mai repede simţită prezenţa în organismul dumneavoastră.

Source: publika.md

Keywords:

vin , bauturi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.