REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu cartofi şi jumări
Mod de preparare:
Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaia cu grosimea de 1,5 mm. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apa fierbăndă cu puţină sare, se adaugă colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Înainte de a se servi, colțunașii se stropesc cu sos mujdei și verdeață tăiată.
Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se fierb în apă sărată, se dau prin răzătoare. Se amestecă cu jumări şi ceapă prăjită cu untură şi mărar.
Ingrediente:
- 1½ pahar făină de grîu,
- ½ pahar apă,
- 1 ou,
- ½ pahar mujdei,
- sare,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Pentru umplutură:
- 8 cartofi,
- 3 cepe,
- 1 pahar jumări,
- 2 linguri untură de porc,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de mărar verde tăiat.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1595
- Populația:
- 801 locuitori
Ţipleşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 801 oameni. Satul Țiplești a fost menționat documentar în anul 1595.
Comments
(0)