REŢETA ZILEI: Ciorbă cu carne de oaie
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, morcovul şi ardeiul curăţaţi-l şi spălaţi-l, tăiaţi-l cubuleţe. Scoateţi pieliţa roşiilor marinate, daţi-le prin răzătoare şi mărunţiţi-le în blender. Curăţaţi usturoiul. Alegeţi crupele şi spălaţi-le cu apă rece. Adăugaţi într-un ceaun o parte din ulei şi încingeți-l pînă iese fum. Prăjiţi repede carnea pînă se formează o cojiţă aurie. În altă tigaie puneţi legumele şi prăjiţi-le pe tigaie cu ulei vegetal. Adăugaţi în carnea prăjită usturoiul mărunţit, mai lăsaţi să se prăjească 1-2 minute şi turnaţi 6 pahare de apă, fierbeți pînă e gata la foc domol. Cu 15-20 minute pînă la sfîrşitul fierberii turnaţi crupele alese şi spălate şi lăsaţi să fiarbă pînă sînt gata crupele şi carnea. Adăugaţi legumele, roşiile tocate, marinata strecurată şi mai fierbeţi 3-5 minute.
Ingrediente:
• 1-1,2 kg carne de oaie,
• 0,5 pahar de ulei de vegetal,
• 2 cepe,
• 1 morcov,
• 1 ardei dulce,
• 1 ardei iute,
• 0,5 de pahar de crupe de grîu măcinate mășcat (arnăut),
• 6-8 roşii marinate,
• 2 pahare de marinată de la roşii,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de dafin,
• 6 pahare de apă.
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
- Трагедия в "Крокус Сити Холле": МИД не подтверждает ранение гражданки Молдовы
- Молдова отменяет безвиз с Эквадором
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1588
- Populația:
- 499 locuitori
Cureşniţa este un sat din cadrul comunei Holoşniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Cureșnița a fost menționat documentar în anul 1588.
Comments
(0)