Go to section: Cuisine
06 december 2023, 13:05 Cuisine views 19050
06 december 2023, 13:05 Cuisine views 19050

REŢETA ZILEI: Ciorbă cu fasole

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat pe 2-3 ore. Morcovul, pătrunjelul, ceapa se taie cuburi şi se prăjesc. Cartofii se taie felii. Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în uncrop şi se fierbe până este gata. Fasolea se fierbe aparte. În bulionul clocotit se pun cartofii, rădăcinile prăjite, roşiile, curăţate de coajă şi tăiate cuburi. Toate se fierb 12-15 minute la foc mic. Cu 5-7 minute înainte de a fi gata, se adaugă fasolea, sarea, piperul, un fir de leuştean, borşul fiert, foile de dafin.                                      

Se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g carne de porc,
  • 1 pahar fasole albe,
  • 4 cartofi,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • ½ rădăcină pătrunjel,
  • ½ rădăcină ţelină,
  • 2 roşii,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • leuştean verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Keywords:

supa , bucataria , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1962
Populația:
18 locuitori

Pavlovca este un sat din cadrul comunei Larga, raionul Briceni, situat la 48.378927 latitudine nordică şi 26.875751 longitudine estică. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 18 oameni. Satul Pavlovca este cunoscut pentru parcul care a fost fondat în anii 1900-1908 pe moșia boierilor Crupenschi.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.