![]() |
REŢETA ZILEI: Ciorbă ca la ţară
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe până este pe jumătate gata. Carnea se taie bucăţi mici, se pune în apă rece şi se fierbe până este gata. Bulionul se strecoară, în bulion se pune fasolea, rădăcinile, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5-7 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă roşiile mărunţite, leuşteanul, borşul, se dă în clocot, se sărează, se presară cu verdeaţă, se pune ardei iute.
Ciorba se serveşte în castroane de ceramică.
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 500 g carne de oi,
- 1 pahar fasole albe,
- 2 cartofi,
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- ½ rădăcină de ţelină,
- 3 roşii,
- 2 pahare borş acru (vezi reţeta „Borş de tărîţe”) sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- 1 ardei iute,
- 1 lingură leuştean verde tăiat,
- 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.
Важное объявление для молдаван на севере Италии
Когда в Молдове будут введены в обращение новые паспорта
Гражданам Молдовы упростят получение российского паспорта
Китай впервые за три года возобновляет выдачу всех виз
В Кишиневе откроется новое посольство
Встреча представителей музыкальной общественности молдаван, проживающих в Австрии
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1945
- Populația:
- 253 locuitori
Chirilovca este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1945.
Comments
(0)