REŢETA ZILEI: Ciorbă cu carne de oi
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata, având grijă să nu clocotească. Se adaugă sarea, feliile de cartofi. Când se înmoaie cartofii, se adaugă ceapa, rădăcinile de pătrunjel şi ţelina tăiate mășcat, varza, castravetele murat, curăţat de coajă şi seminţe şi prăjit uşor. Peste 15-20 minute se pune ardeiul gras, tăiat fidea, roşiile mărunţite, piperul, foile de dafin, ardeiul iute, leuşteanul verde. Se ia de pe foc, se adaugă ou bătut cu smântână.
Ciorba se serveşte în castroane de ceramică, presărată cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 8 pahare apă,
- 500 g carne grasă de oi,
- 4 cartofi,
- 4 cepe,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- ½ rădăcină ţelină,
- ¼ căpăţână varză,
- 1 castravete murat,
- 1 ardei gras,
- 2 roşii,
- 1 ou,
- 3 linguri smântână,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- ½ ardei iute,
- 1 lingură leuştean verde tăiat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1786
- Populația:
- 144 locuitori
Roşiţa este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de oameni. Satul Roșița a fost menționat documentar în anul 1786.
Comments
(0)