Go to section: Cinema
06 march 2014, 10:51 Cinema views 12268
Pelicula „Ana”, turnată în Moldova va fi prezentată la Festivalul Internațional de film Danube
Photo: unimedia.info
06 march 2014, 10:51 Cinema views 12268

Pelicula „Ana”, turnată în Moldova va fi prezentată la Festivalul Internațional de film Danube

Filmul „Ana", regizat de tînăra moldoveancă Natalia Șaufert va fi prezentat în afara competiție în cadrul Festivalului Internațional de film Danube, orașul Ulm, care va avea loc în perioada 4-13 iulie).

„Am transmis filmul la peste 50 de Festivaluri de film. Acesta a fost remarcat de către organizatori, iar ulterior mă contactează cu diverse propuneri de participare în cadrul mai multor festivaluri. Filmul „Ana" a fost prezentat în cadrul unui eveniment cultural în Ulm anul trecut. Recent am primit un mesaj-invitație de a participa în afara concursului ", a declarat pentru UNIMEDIA Șaufert.

Potrivit regizoarei, filmul „Ana" este de o natura nouă, cu un alt suflu. „Filmul Ana" a obținut singurul premiu la Festivalul International de film din Dubai 2013, „Premiul cea mai bună Regie". Chiar dacă acest film nu povestește nimic ieșit din comun se simte o altă cultură. Am investit multă muncă, multă răbdare, multă dragoste și ceva bani", a precizat sursa.

Șaufert spune că cinematografia Republicii Moldovei la moment are șanse doar dacă oamenii vor produce film din entuziasm și răbdare sau dacă vor produce film în co-producție cu alte țări.

„Cunosc o mulțime de oameni talentați, dar care deja nu mai sunt la vîrsta cînd pot lucra doar din entuziasm. Și cunosc o mulțime care lucrează din entuziasm, dar încă nu au acumulat experiența necesară", a mai adăugat Șaufert.

Regizoarea spune că la moment are un scenariu în buzunar și adună răbdare pentru perioada filmărilor. „Va fi un film de scurt metraj pînă la 30 minute, bazat pe o istorie reală", a conchis sursa.

Natalia are 23 de ani și este absolventă a Academiei de Arte. Filmul „Ana" este lucrarea sa de licenţă.

Source: unimedia.info

Keywords:

film , Festival , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
62 locuitori

Artimonovca este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de oameni. Satul Artimonovca a fost fondat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.