Go to section: Cinema
30 june 2014, 14:17 Cinema views 7892
Caravana cinematografică va cutreiera Moldova
Photo: trm.md
30 june 2014, 14:17 Cinema views 7892

Caravana cinematografică va cutreiera Moldova

Filmul documentar „Te iubesc, Ion şi Doina" va fi prezentat publicului larg din 15 oraşe din ţară şi din afara Republicii Moldova, în cadrul Caravanei cinematografice CRONOGRAF cadRO TUR. Prima ediţie a caravanei a avut loc pe 29 iunie, la Costiceni, regiunea Cernăuţi.

Potrivit organizatorilor, CRONOGRAF cadRO TUR va deschide ușile sălilor de cinema din casele de cultură şi organizând proiecții în aer liber, oferind publicului din întreaga țară o retrospectivă a celor mai bune filme prezentate până acum la festival şi premiate cu trofeul cadRO.

Astfel, în perioada iulie-august, echipa caravanei va trece prin orașele din nordul și centrul țării, staționând în fiecare localitate câte două zile. În luna septembrie, caravana CRONOGRAF cadRO TUR va străbate sudul Moldovei și ulterior va trece dincolo de Prut, la Iași. Destinația finală fiind Chișinău, iar cinefilii din capitală vor putea urmări itinerarul parcurs, precum și impresiile publicului din toată țara, redate într-un making-of, proiectat pe marele ecran la finalizarea proiectului.

Organizatorii susțin că scopul acestui turneu este să animeze viaţa culturală din Republica Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de calitate din întreaga lume.

CRONOGRAF cadRO TUR este organizat de OWH Studio în parteneriat cu Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni şi TV5 MONDE.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1843 locuitori

Todireşti este un sat din cadrul comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1843 de oameni. Satul Todireşti a fost menționat documentar în anul 1627.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.