Go to section: Cinema
28 october 2014, 10:03 Cinema views 11210
Zilele filmului rus au demarat la Chişinău
Photo: moldkorr.com
28 october 2014, 10:03 Cinema views 11210

Zilele filmului rus au demarat la Chişinău

Festivalul filmului rus şi-a deschis uşile la Chişinău. Al 2-lea an consecutiv, în cinematografele din ţară, vor fi rulate filme ruseşti. Cu această ocazie, publicul de la Chişinău, Bălţi, Cahul şi Comrat, va putea viziona, gratuit, producţii artistice, dar şi documentare remarcate la diverse concursuri din Rusia, dar şi cele internaţionale.

Anul acesta, la deschiderea festivalului "Întîlnirea cu Rusia", s-au adunat personalităţi notorii din cinematografia rusească, printre care actori, regizori, dar şi producători de renume. Pelicula care a dat start zilelor filmului rus se numeşte „Poddubnîi" şi este o premieră pentru ţara noastră.

Vladimir Pirajok, regizorul şi organizatorul festivalului: «Anul trecut, am propus 7 filme spre vizionare, iar anul acesta, avem 18 filme. Noi în premieră, am adus filme animate pentru copii şi proiecţii de filme foarte interesante».

În cadrul aceluiaşi eveniment, ne-a onorat cu prezenţa comedianul şi actorul, Vadim Galîghin. Acesta a venit la Chişinău cu o poveste .

Vadim Galîghin, actor : «În acest film eu sunt vrăjitor, un personaj negativ, deşi nu fac nimic rău. Pentru mine, acest rol a fost o experienţă nouă, de obicei oamenii s-au obişnuit să mă perceapă în calitate de comediant care mereu joacă nebunii. În această producţie, sunt diferit».

Alexei Reazenţev, producător: «Este o poveste interesantă pentru orice vîrstă, nu doar pentru copii, dar şi pentru părinţii lor care în suflet sunt şi ei copii. Cu părere de rău, astfel de producţii sunt uitate. În trecut, aceste filme erau foarte populare».

În afară de aceasta, în cadrul festivalului, vor rula şi cîteva pelicule produse de către studioul Moldova-Film.

În acest an, Festivalul Filmului rus se va desfăşura pînă pe 30 octombrie.

Source: tv7.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1655
Populația:
4119 locuitori

Logăneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Logăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4119 oameni. Satul Logănești a fost menționat documentar în anul 1655.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.