Go to section: Cinema
27 january 2017, 11:30 Cinema views 4764
Comedia lui Igor Cobîleanski va fi proiectată la Chișinău
27 january 2017, 11:30 Cinema views 4764

Comedia lui Igor Cobîleanski va fi proiectată la Chișinău

Proaspătă premiată la Festivalul de Film de la Talinn, „Afacerea Est", comedia lui Igor Cobilenaski, va fi prezentată publicului din Republica Moldova începînd cu 3 februarie, la cinematograful Odeon.

Filmul spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avîntă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vîndă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea, Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui. Afacerea Est îl readuce pe Cobileanski în zona umorului cald și uman, condimentat pe alocuri cu sarcasm și tragedie.

Acest road movie moldovenesc, apreciat de The Hollywood Reporter ca fiind „fun and fascinating", vorbește pe limba tuturor, a fiecăruia dintre noi. Filmul este produs de Alien Film, în co-producție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Lungmetrajul a fost proiectat deja în România, unde a fost primit foarte pozitiv.

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneştiSpeciile şi genurile cinematografieiFilmul televizatCineaştii moldoveniPersonalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md

Source: diez.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1328 locuitori

Alexăndreni este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 5 km de oraşul Edineţ, la 14 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1328 de locuitori. Satul Alexăndreni este atestat documentar în anul 1855.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.