Go to section: Cinema
05 july 2020, 18:00 Cinema views 9374
CINEMATOGRAFUL DE SEARĂ - Omul merge după soare
05 july 2020, 18:00 Cinema views 9374

CINEMATOGRAFUL DE SEARĂ - Omul merge după soare

Descriere: Filmul prezintă o zi din viața unui copil. „Dacă mergi după soare, ajungi acolo de unde te-ai pornit", a spus unul din prietenii lui Sandu. Auzind această frază, băiatul decide să urmeze și el soarele ca să vadă dacă e adevărat. Plimbîndu-se prin oraș, Sandu întâlnește mai mulți oameni, fiecare cu istoria sa de viață: un vînzător de bilete de loterie; un savant de la „Institutul Soarelui"; un tînăr cu lupă; cîțiva bărbați, proaspăt deveniți tătici, sub balcoanele maternității; o fată cu baloane multicolore, care se grăbea la o întîlnire; vînzători de fructe și legume, printre care un băiat care l-a servit cu pepene verde; un motociclist temerar executînd manevre periculoase, care de fapt se dovedește a fi un bărbat de natură firavă, intimidat de soția sa; un șofer de camion, care nu aprobă relația surorii sale cu un bărbat suspicios; muncitori în construcție, care l-au invitat la prînz; un milițian care l-a mustrat pentru că ar fi „prea independent" („azi mergi după soare, mîine vei specula cu bilete la cinema"); o fată care stropește flori de floarea-soarelui și șeful său autoritar; un văcsuitor cu picioarele amputate după război; un băiat cu bule de săpun; un alai de oameni la înmormântare; peștișori de aur în havuz; apusul; o cafenea nocturnă. După o zi lungă, Sandu este luat în brațe și condus acasă de către un muzicant militar. Pe drum, băiatul îi povestește aventurile prin care a trecut azi.

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneştiSpeciile şi genurile cinematografieiFilmul televizatCineaştii moldoveniPersonalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2448 locuitori

Malcoci este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Malcoci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2448 de oameni. Satul Malcoci a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.