Go to section: Cinema
22 december 2020, 14:00 Cinema views 3480
Un film documentar în regia lui Dumitru Grosei, premiat la un festival internațional
22 december 2020, 14:00 Cinema views 3480

Un film documentar în regia lui Dumitru Grosei, premiat la un festival internațional

Filmul documentar CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, în regia lui Dumitru Grosei a cîștigat ”Premiul de excelență” (Outstanding Award) în cadrul festivalului Meihodo International Youth Visual Media Festival 2020.

Festivalul Meihodo International Youth Visual Media Festival este un eveniment independent sponsorizat de Meihodo, o corporație japoneză, care își propune să sprijine tinerii artiști vizuali din întreaga lume.Evenimentul se va desfășura în orașul Fukuoka, Japonia, în perioada 23 – 30 decembrie.

Menționăm că fondul total al premiilor festivalului este de aproximativ 55 000 EUR.

În cadrul aceluiași festival au mai fost selectate și alte 2 filme ale regizorului Dumitru Grosei: CADOUL și ECOURI. De asemenea, regizorul are încă 2 elecții recente în cadrul festivalului New Generation Film Festival din Belgrade, Serbia, cu filmele de scurtmetraj ficțiune experimentale ECOURI și DANTE CAFÉ, iar pe parcursul anului 2020 a adunat deja în jur de 50 selecții și 4 premii.

Source: noi.md

Keywords:

film , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.