Go to section: Cinema
02 october 2013, 12:25 Cinema views 9879
02 october 2013, 12:25 Cinema views 9879

La Cahul a fost turnat un film de scurt metraj

Palatul de cultură din Cahul va găzdui, pînă la finele lunii curente, premiera scurtmetrajului „Забвение”, realizat de cineaştii cahuleni. Pelicula este cel de-al doilea film semnat de Vladislav Socurenco şi a fost înalt apreciată după prezentările de probă.

Pregătirea filmărilor şi prelucrarea materialului video au durat aproape un an, proiectul fiind lansat în luna martie a anului 2012, cu un buget de doar două mii de euro şi cu o echipă de 17 persoane. Pentru publicul larg, filmul va fi disponibil şi cu subtitrare în limba engleză.

Vladislav Socurenco, operatorul, regizorul şi scenaristul producţiei, ţinteşte departe. Acesta susţine că filmul va fi înaintat la Festivalul de film de la Cannes, iar ulterior şi la Festivalul de film din New York. În calitate de scenarist, Socurenco afirmă că, dincolo de tenta mistică a filmului, acesta transmite două idei importante - atunci cînd ai nişte relaţii pe care le consideri importante, trebuie să le păstrezi cu orice preţ. Totodată, filmul le va sugera spectatorilor că viaţa şi soarta sînt în mîna omului, acesta fiind stăpînul şi regizorul propriei vieţi.

Sursa: tv7.md

http://www.moldovenii.md/md/city/details/id/76

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.