Go to section: Cinema
19 february 2013, 12:27 Cinema views 7690
19 february 2013, 12:27 Cinema views 7690

„Vom fi împreună. O istorie romantică” - serial istoric despre relaţiile moldo-ruse


Foto: allfun.md

Începînd cu ziua de luni, postul TV 21 va difuza serialul istoric de scurt metraj despre relaţiile moldo-ruse „Vom fi împreună. O istorie romantică”. Filmul este destinat, în primul rînd, tinerilor. Pelicula a fost realizată cu aplicarea tehnologiilor computerizate și conţine cinci episoade a cîte 10 minute. Fiecare episod este o istorie aparte: epoca lui Ştefan cel Mare, evenimentele din perioada lui Dimitrie Cantemir, aflarea lui Alexandr Puşkin la Chişinău, fapta eroică a poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei şi era cosmică.

Realizarea filmului a fost finanţată de Centrul Rus de Cultură şi Ştiinţă. Autorii peliculei sînt cunoscutul regizor din Moldova, Igor Circov-Ghibu, şi jurnalistul Igor Mironic.

Keywords:

cinematograf , serial , istoria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.