Go to section: Cinema
22 june 2022, 15:30 Cinema views 2341
Producătorii și regizorii de film și-au prezentat public ideile creative
Photo: facebook.com/cncmoldova
22 june 2022, 15:30 Cinema views 2341

Producătorii și regizorii de film și-au prezentat public ideile creative

Pe 18 – 19 iunie, la Mediacor s-a desfășurat sesiunea de pitching în cadrul Concursului pentru finanțarea proiectelor cinematografice.

Pitching-ul este o practică internațională în domeniul cinematografiei implementată în premieră și în Republica Moldova, datorită efortului depus de Centrul Național al Cinematografiei, instituție din subordinea Ministerului Culturii, cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului.

În cadrul acestei etape a concursului, producătorii și regizorii de film înscriși la concursul de finanțare a proiectelor cinematografice, ediția 2022, și-au prezentat public ideile creative.

La deschiderea evenimentului a participat și Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, care a mulțumit membrilor juriului pentru că au acceptat invitația de a juriza proiectele, dar și organizatorilor și partenerilor. Cu un cuvînt de salut și de încurajare către participanți a venit și Directoarea Centrului Național al Cinematografiei, Valentina Iusuphodjaev.

La această primă ediție proiectele au fost jurizate de specialiști cu renume la nivel internațional, originari din Israel, Germania și România: Katriel Schory, Andrea Wink și Alin Ludu Dumbravă.

Jurații au acordat un punctaj de la 1 la 10, care va fi cumulat cu punctajul atribuit proiectului la etapa de analiză a dosarului creativ și a celui tehnic.

În acest an au fost depuse în cadrul Concursului pentru finanțarea proiectelor cinematografice 46 de dosare.

Bugetul alocat pentru Concursul Național de Proiecte Cinematografice 2022 este de 7 800 000, dintre care 6 800 000 lei vor fi repartizați cîștigătorilor concursului pentru finanțarea proiectelor de film.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
319 locuitori

Gornoe este un sat din cadrul comunei Micăuți, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Gornoe a fost înființat în anul 1984.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.