Go to section: Cinema
17 may 2013, 16:46 Cinema views 8178
17 may 2013, 16:46 Cinema views 8178

R. Moldova participă la Festivalul de la Cannes cu un scurtmetraj

Echipa studioului „Cahul film” se află la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, unde prezintă scurtmetrajul „Oblivion” (Zabvenie). Regizorul Vlad Socurenco a postat pe internet un mic reportaj despre prima zi a prestigioasei întruniri cinematografice, comunică MOLDPRES.

În materialul video Socurenco prezintă atmosfera în care decurge festivalul şi impresiile despre acest forum. „Am reuşit să facem cunoştinţă cu reprezentanţi ai companiilor cinematografice din mai multe ţări, inclusiv România şi Rusia, corturile cărora sînt amplasate în vecinătate. Sîntem întîlniţi prieteneşte şi facem şi schimb de experienţă”, a relatat regizorul.

Cît despre filmul din concurs, Vlad Socurenco informează că prezentarea peliculei va avea loc săptămîna viitoare, cînd „vom afla şi părerea experţilor despre aceasta”.

„Zabvenie” este cel de-al doilea scurtmetraj, realizat de echipa de la „Cahul film” şi prezentat publicului la finele lunii februarie curent. Mesajul filmului este istoria unui tînăr care s-a certat cu iubita şi face tot posibilul pentru a o găsi şi a-i cere iertare.

Keywords:

Festival , film , Cannes

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1784 locuitori

Popeştii de Sus este un sat şi comună din raionul Drochia. Popeştii de Sus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 25 km de orașul Drochia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1784 de oameni. Satul Popeştii de Sus a fost menționat documentar în anul 1606.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.