Go to section: Cinema
10 august 2013, 10:24 Cinema views 9540
10 august 2013, 10:24 Cinema views 9540

Filmul unui regizor moldovean, candidat la Oscar


Foto: publika.md

Un film din Republica Moldova a fost inclus în lista candidaţilor pentru premiul Oscar, al Academiei americane de cinematografie.

Potrivit ITAR-TASS, este vorba de filmul „Toţi copiii Domnului” de Adrian Popovici, care a fost propus la categoria „Cel mai bun film în limba străină”. În aceeaşi listă, în afară de filmul semnat de Adrian Popovici, figurează filme din alte 75 de ţări, potrivit oscars.org.

Pelicula „Toţi copiii Domnului“ este o coproducție a studiourilor „Moldova-film” și „Artis film” descrie drama unui copil care îşi caută mama plecată peste hotare, în timp ce aceasta caută să-l vîndă.

Lista finală a filmelor nominalizate pentru Oscar va fi publicată pe 16 ianuarie 2014. Cea de-a 86-a ceremonie a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie la Dolby Theatre din Hollywood.

Source: publika.md

Keywords:

Festival , film , Oscar

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.