Go to section: Cinema
23 october 2013, 10:38 Cinema views 10180
23 october 2013, 10:38 Cinema views 10180

"Clipa lui Emil Loteanu", proiectată la Paris


Foto: moldova.org

Documentarul "Clipa lui Emil Loteanu", în regia lui Octavian Grigoriu, va fi rulată în acest weekend în premieră la Paris. Doritorii de a-l viziona sînt aşteptaţi duminică, 27 octombrie, începînd cu ora 13.00, la Studio Raspail.

Filmul este un omagiu adus maestrului Emil Loteanu, în semn de recunoştinţă pentru faptul că a adus faima culturii noastre la nivel internaţional. Acesta reuneşte secvenţe din filmele lui Emil Loteanu, precum și momente de la comemorarea cineastului după plecarea lui în eternitate. Pelicula mai conține interviuri și recitaluri poetice.

Proiecţia filmului este o iniţiativă a Asociaţiei "Cercle Moldavie" împreună cu asociaţiile partenere din Paris.

Source: moldova.org

Keywords:

cinematograf , film , Franta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2907 locuitori

Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.