Go to section: Nature and tourism
21 december 2015, 15:33 Parks views 35223
Lucrările de restaurare a cascadei din Parcul „Valea Morilor” vor continua în 2016
21 december 2015, 15:33 Parks views 35223

Lucrările de restaurare a cascadei din Parcul „Valea Morilor” vor continua în 2016

Proiectul de restaurare a scărilor acvatice din Parcul „Valea Morilor" se desfăşoară conform calendarului aprobat, iar în prezent, pe şantier se derulează lucrări de conservare.

Potrivit responsabililor de proiect, lucrările pe şantier vor reîncepe din luna februarie a anului viitor. Deja au fost executate lucrările de betonare ale structurilor de rezistenţă a cascadei, instalare a apeductului şi construcţie a staţiei de pompare pentru funcţionarea havuzurilor. În paralel, s-au desfăşurat lucrări de placare a faţadei scărilor cu piatră naturală.

Lucrările vor continua în 2016 cu montarea reţelelor electrice pentru iluminatul acvatic, restaurarea sculpturilor decorative ale rotondei, scărilor, inclusiv montarea balustradei, amenajarea teritoriului adiacent cu spaţii verzi, se arată într-un comunicat al Primăriei capitalei.

Întregul obiectiv - rotonda, scările, havuzurile şi sistemul de iluminat decorativ vor fi reconstruite având la bază o structură de rezistenţă sporită, dar vor păstra, în acelaşi timp, aspectul arhitectural din anii 1960-1970.

Proiectul de restaurare a fost realizat de către Institutul municipal „Chişinău-Proiect" şi a fost avizat de Ministerul Culturii. Lucrările au demarat în luna februarie curent, iar termenul de executare este de 1,5 ani. Valoarea proiectului este de 12 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
451 locuitori

Unchiteşti este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la km de 152 Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 451 de oameni. Satul Unchitești a fost menționat documentar în anul 1483.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.