Go to section: Nature and tourism
30 january 2022, 10:30 Nature and tourism views 13071
Cum sa protejezi trandafirii din gradina de inghet
30 january 2022, 10:30 Nature and tourism views 13071

Cum sa protejezi trandafirii din gradina de inghet

Pentru a rezista inghetului din timpul iernii, trandafirii din gradina au nevoie de ingrijiri speciale. Acestia trebuie tunsi si ingrijiti corespunzator inainte de venirea inghetului daca vrei sa te bucuri de frumusetea acestora si anul urmator.

Tunderea tufelor de trandafiri

Procesul de tundere al trandafirilor se face toamna tarziu, cand temperaturile din timpul noptii scad sub 0 grade. Se vor tunde ramurile care putrede, uscate, cele afectate de boli ori daunatori, cele care au muguri nedezvoltati dar si ramurile care sunt foarte lungi. Restul se vor tunde primavara, dupa ce pericolul inghetului dispare. Daca tunzi prea mult trandafirii, in acest sezon, vor fi vulnerabili in fata inghetului si adaunatorilor!

Protejeaza tufele de inghet

Creeaza in jurul plantei un musoroi de pamant de aproximativ 25-30 cm inaltime. Musuroirea plantei se face la sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie.

Pamantul folosit in procesul de musuroire trebuie sa fie usor si nisipos pentru a permite drenarea apei. Poti folosi un amestec de turba, nisip si pamant, in proportii egale. La final adauga un strat protector de paie, rumegus si/sau frunze de aproximativ 5-10 cm grosime. Ca acesta sa nu fie spulberat de vant, inveleste totul cu o plasa.

ATENTIE! Nu folosi folie de plastic sau conuri de plastic, ori alte materiale care nu permit circulatia aerului, deoarece umezeala ramasa in jurul tulpinii poate duce la aparitia mucegaiului, ce va afecta intreaga planta.

Source: gradina.acasa.ro

Keywords:

trandafir , flori , îngrijire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.