Go to section: Nature and tourism
13 december 2023, 17:00 Nature and tourism views 81492
Călătorii de iarna prin Moldova (Foto)
13 december 2023, 17:00 Nature and tourism views 81492

Călătorii de iarna prin Moldova (Foto)

Am decis de această dată să Vă surprindem plăcut, arătîndu-vă că călătoria prin Moldova iarna are farmecul ei deosebit.

 E păcat doar că iernile adevărate pe meleagurile noastre sînt rare. E suficient să înceapă vînturile, să aducă zăpezile la sfîrşit de decembrie – început de ianuarie, cum peste o zi două se face cald, curg pîrîiaşe, zăpada ia-o de unde nu-i, drumurile de ţară se înfundă, deasupra pămîntului se lasă ceaţă şi nu aveţi nici un chef să vă gîndiţi la vreo călătorie.

De aceea călătoriile de iarnă în zile iernatice, senine sînt deosebit de dorite pentru adevăraţii împătimiţi ai călătoriilor, care aşteptă aceste zile cu nerăbdare şi fac pregătiri din timp pentru ele. Aceste călătorii nu se deosebesc cu nimic de cele din primăvară, vară sau toamnă, în afară de aceasta ele sînt mai puţin previzibile, iar pentru a merge pe drumurile înfundate şi înzăpezite de iarnă este nevoie de mare iscusinţă şi atenţie, cel mai bine totuşi iarna e să plecăm nu foarte departe de casă, ca să nu devenim ostateci fără voie ai schimbării neaşteptate a timpului. De aceea vă prezentăm fotografii despre cîteva astfel de călătorii, care nu depăşesc distanţa de 100 km de Chișinău. Cine dintre dvs. astăzi nu este tentat să-şi fotografieze călătoriile?

Trebuie să atenţionăm amatorii de fotografii, că într-o zi de iarnă geroasă, senină veţi putea face cele mai reuşite fotografii − cerul este de un albastru clar, iar lumina este plăcută şi nu atenuează culorile, deşi gama culorilor de iarnă e mai modestă decît cea de vară sau de toamnă.

Am mers pe şoseua Leuşeni cu opriri la mănăstirea Condriţa, apoi la cea de la Căpriana, am ajuns pînă la satele Bahmut, Corneşti, am fost şi la Ungheni. Altă călătorie a avut următorul itinerar: am trecut prin raioanele Criuleni şi Dubăsari, am vizitat satele Ustie, Oniţcani, Molovata, am fost în delta rîului Răut, acolo unde el se revarsă în Nistru, am trecut pe la lacul de acumulare Dubăsari. Vă prezentăm episoade ale acestor călătorii şi sîntem convinşi, că veţi fi de acord cu noi, că ţara noastră Moldova e la fel de frumoasă, de uimitoare şi iarna.

Iar acum la drum!

 

Călătorii de iarnă în Moldova - album foto

Keywords:

Moldova , natura , turism , iarna

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
932 locuitori

Măgurele este un sat şi comună din raionul Ungheni. Măgurele este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Măgurele a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.