Go to section: Nature and tourism
03 february 2012, 15:50 Nature and tourism views 4368
03 february 2012, 15:50 Nature and tourism views 4368

Natura dispare din cărţile pentru copii

Potrivit livescience.com, imagini ale naturii, cum ar fi pădurile sau jungla, treptat dispar din cărţile pentru copii, a arătat analiza a aproximativ 8100 imagini din cărţile pentru copii – 296 de cîştigători la diverse concursuri.

Experţii de la Universitatea din Nebraska-Lincoln, care au realizat studiul, au împărțit pozele din cărţile pentru copii, publicate în perioada 1938 - 2008 în trei categorii: poze cu natura, poze cu spațiile interioare (de exemplu, interior de casă sau din cetate), şi imagini care ilustrează ceva intermediar între natură şi spaţiu, care au suferit intervenţia umană (cum ar fi iarba cosită.) Cercetătorii au remarcat, de asemenea, dacă există animale de companie în imagini, şi, dacă există, cum sînt reprezentate.

În cărţile editate de la sfîrşitul anilor '30 pînă în anii '60 ai secolului trecut, pozele cu natura şi imaginile cu spațiul construit au fost reprezentate în proporţii aproximativ egale. Începînd cu mijlocul anilor '70 imaginile de oraşe şi de interior au început să prevaleze asupra peisajului natural. În plus, cercetătorii au observat că numărul de imagini înfățișînd animale, de asemenea, a început să scadă.

În baza datelor obținute experții  au exprimat îngrijorarea că copiii nu dispun de cunoştinţe suficiente despre natură şi problemele legate de mediu.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
258 locuitori

Reteni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Reteni a fost menționat documentar în anul 1569.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.