Go to section: Nature and tourism
03 april 2012, 11:00 Nature and tourism views 5970
03 april 2012, 11:00 Nature and tourism views 5970

Viitorul planetei noastre

De mult timp putem spune cu certitudine că sîntem în pragul schimbărilor climatice globale, activitatea umană a făcut acest fapt incontestabil.

Mulţi cred că, odată cu oprirea emisiilor de dioxid de carbon, condiţiile climatice vor recîştiga "puritatea inițială", după o sută sau două sute de ani. Dar, în realitate, acest lucru ar necesita mult mai mult timp şi anume aproximativ 1000 de ani, relatează akado.com.

Așa afirmă mulți savanţi de vază din centrele de cercetare americane, franceze şi germane. Ei susţin că, după încetarea emisiilor, efectul de seră va începe să scadă, dar mai ales se va manifesta printr-o pierdere de căldură mai lentă în ocean.

Anume din acest motiv, restabilirea condiţiilor climatice de altădată va  întîrzia. Efectele ireversibile în secolul 21 – creşterea concentraţiei de dioxid de carbon în aer, reducerea cantității de precipitaţii, creşterea nivelului mării, etc.

Este groaznic să ne imaginăm la ce va duce aceasta.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2868 locuitori

Cimişeni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cimişeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Localitatea se află la distanța de 65 km de orașul Criuleni și la 25 km de Chișinău. Satul Cimișeni a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.