Go to section: Nature and tourism
29 december 2017, 15:00 Water resources views 16995
Starea rîurilor mici s-a agravat în ultimii ani
29 december 2017, 15:00 Water resources views 16995

Starea rîurilor mici s-a agravat în ultimii ani

În ultimii ani, starea rîurilor mici din Republica Moldova s-a agravat, în special din cauza faptului că autoritățile publice locale nu ar fi folosit adecvat terenurile din fîșia riverană de protecție. Ca rezultat, acestea seacă și riscă să dispară, se menționează într-un răspuns al Agenției „Apele Moldovei" la o solicitare a Agenției de presă IPN.

Și schimbările climaterice a dus la agravarea stării rîulețelor și pîraielor. La fel și construcția autorizată și neautorizată a iazurilor noi pe cursurile de apă.

Potrivit Agenției „Apele Moldovei", viitorul rîurilor mici depinde de coordonarea strânsă a acțiunilor tuturor utilizatorilor de apă și a celor implicați în gospodărirea resurselor de apă conform principiilor de management integral al resurselor de apă la nivelul bazinului hidrologic.

Teritoriul Republicii Moldova este traversat de peste 3600 de rîuri, rîulețe și pîraie permanente cu o lungime de peste 16 mii de km. 9 rîuri depășesc lungimea de 100 de km, celelalte au o lungime mai mică de 10 km.

Source: ipn.md

Keywords:

riuri , resurse acvatice

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
370 locuitori

Albiniţa este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Anenii Noi și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 locuitori. Satul Albinița a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.