Go to section: Nature and tourism
04 april 2012, 15:18 Nature and tourism views 5346
04 april 2012, 15:18 Nature and tourism views 5346

La Grădina Zoologică din Chişinău s-a născut o ”prinţesă” VIDEO

Nou născuţi la zooparcul din Chișinău: o cămilă, cu vîrsta de 3 ani, a adus pe lume un pui de cămilă. Numele puiului este Zara, iar responsabilii de la ZOO susţin că acest nume înseamnă ”prinţesă”. Starea sănătăţii puiului este bună, iar zi de zi acesta beneficiază de îngrijire specială.

În prezent, Zara se află într-un loc îngrădit cu mama ei. Tînăra mamă nu suportă privirile celor din jur, iar dacă în locul îngrădit intră mai mult de trei persoane, aceasta devină brutală, încercînd să-şi apere puiul. Din această cauză, puiul poate fi văzut doar de la distanţă.

Din noiembrie 2011, la Grădina Zoologică din Chișinău se afla 19 cămile. Acestea urmau sa ajungă la un circ din Bulgaria, însă au fost oprite în vama Albiţa deoarece proprietarul lor nu deţinea toate actele necesare. Temporar, cămilele au fost plasate în ZOO din Chișinău. Drept răsplată pentru faptul că responsabilii de la Chișinău au avut grijă de ele, proprietarul cămilelor promite că mama şi puiul nou născut vor fi lăsaţi în Moldova.

 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
776 locuitori

Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.