Go to section: Nature and tourism
04 may 2012, 16:59 Nature and tourism views 3874
04 may 2012, 16:59 Nature and tourism views 3874

De mîine, în Moldova vor începe ploile

Astăzi, în Moldova cerul va fi parţial noros, fără precipitaţii. Aerul se va încălzi pînă la 25 de grade. Vineri şi sîmbătă vor fi înregistrate, izolat, ploi. Temperatura aerului în timpul nopţii va oscila între +5 şi +10 grade, iar în timpul zilei – între +17 şi +22.

Potrivit informaţiilor acordate Noi.md de către şefa Centrului Naţional de Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Tatiana Strugac, în zilele de 8 şi 9 aprilie (duminica şi luni), în legătură cu apropierea frontului atmosferic rece, pe cea mai mare parte din teritoriul republicii se aşteaptă ploi cu descărcări electrice, izolat, puternice. Viteza vîntului va creşte, pe alocuri, cu rafale de pînă la 15-20 de metri pe secundă. Temperaturile nocturne ale aerului se vor menţine la nivelul de +5 - +10 de grade, iar cele diurne vor oscila foarte considerabil.

Duminică, în partea de nord a ţării cerul va fi noros, iar vremea va fi mai răcoroasă - +10 - +15 de grade. În partea de sud a republicii temperatura aerului va atinge +15 - +20 de grade Celsius. Luni, în timpul zilei, temperatura va scădea pînă la +5 grade şi pînă la -2 în timpul nopţii. Pe cea mai mare parte a teritoriului ţării vor fi înregistrate precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă.

Începînd cu 10 aprilie, vremea va fi fără precipitaţii, cu o tendinţă spre încălzire, însă, în timpul nopţii, se aşteaptă îngheţuri de pînă la -4 grade. În timpul zilei, maxima aerului se va ridica la +6 - +11 de grade. În perioada 11-12 aprilie, vremea se va încălzi puţin, pînă la 18 de grade.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
5014 locuitori

Tomai este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Tomai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5014 locuitori. Satul Tomai a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.