Go to section: Nature and tourism
30 april 2019, 14:00 Nature and tourism views 33225
Lanuri parcă rupte din poveste le poți găsi chiar in Moldova
30 april 2019, 14:00 Nature and tourism views 33225

Lanuri parcă rupte din poveste le poți găsi chiar in Moldova

A sosit sezonul lavandei. Miros îmbietor și peisaje ce bucură ochiul. Cîteva sute de hectare cu levănțică sînt deja în floare, așa că, dacă vrei să faci o ședință foto în lanurile frumos colorate și parfumate, nu mai sta pe gînduri.

Avem cîteva lanuri în țară care își așteaptă cu drag vizitatorii. Grăbește-te dacă vrei să vezi lanul colorat, în curînd florile nu vor mai avea un aspect atît de viu. Iată unde poți să admiri lanurile de lavandă.

Cîmpul Lavanda Moldova


Locul: Dondușeni
Poți ajunge acolo de la Gara de Nord cu o rută directă sau cu o escală prin Bălți.
Preț bilet - aproximativ 110 lei.

Săculețe aromate de la „Lavanda Moldova” sînt disponibile în toate magazinele de firmă ale „Viorica-Cosmetic”: pentru doar 23 de lei mirosul de lavandă înflorită te va încînta pe parcursul întregului an. Adresele magazinelor de firma ale „Viorica-Cosmetic” pot fi găsite accesînd link-ul: http://viorica.md

Cobusca Nouă, raionul Anenii Noi

Peste o sută de hectare de levănțică sînt deja în floare. Anume aici în anii precedenți se organiza un festival dedicat lavandei. Situat la 39 de kilometri de capitală, lanul se află la marginea satului și este ușor de găsit.

Mincenii de Jos, raionul Rezina

Oricît ai privi în jur, vezi doar levănțică. Circa 200 de hectare de flori cresc la 61 kilometri de Chișinău. Dar ce frumusețe…

Valea-Trestieni, raionul Nisporeni

Cea mai tînără plantație de lavandă o găsiți la 88 de kilometri de capitală. Deși sînt doar două hectare de flori, frumusețea și mirosul levănțicii te vor lăsa copleșit de ceea ce vei vedea!

Lavanda este un ingredient de bază în produsele cosmetice, săpunuri, parfumuri, uleiuri şi multe altele. Această plantă are o aromă dulce, proaspătă, cu proprietăți calmante. De aceea, uleiul esenţial de levănţică este folosit în aromaterapie. Acesta eliberează stresul şi starea de anxietate, este eficient pentru insomnie şi chiar depresie.

Source: stirilocale.md

Keywords:

Cîmp , levanțică

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
493 locuitori

Troiţa Nouă este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Satul Troiţa Nouă a fost menționat documentar în anul 1767.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.